Malmö Blodbad

 

I början av året hade den mycket våldsamma storfilmen ”Stockholm Bloodbath” premiär. Recensionerna var minst sagt blandade, men någon stor film är det verkligen inte. Verklighetens Stockholms blodbad ägde rum 7-9 november 1520, bara några dagar efter det att Kristian Tyrann krönts till kung av Sverige. Närmare ett hundra personer anklagades för kätteri och avrättades på Stortorget i Gamla stan. Blodet sprutade och huvudena rullade.

Just nu planeras för ännu en film på temat blodbad. Skillnaden är dock att den kommer att utspelas i Malmö och vara en ren dokumentär. Inspelningarna kommer i huvudsak att ske 7-11 maj i år, men förmodligen med både uppsnack och eftersnack. Samt mellansnack och mellosnack.

Filmteamet bakom ”Malmö Bloodbath” har en bestämd känsla av att dessa majdagar i Malmö kommer att utvecklas till något som kan liknas vid de s.k. Göteborgskravallerna 14-16 juni 2001 och de s.k. Påskupploppen runt om i Sverige i april 2022. Fast bra mycket värre. Och blodigare!

Enligt uppgift kommer dokumentärfilmarna att särskilt uppmärksamma Malmös självgoda kommunalråd Katrin Tyrann. Denna aningslösa mångkulturaktivist föreslog själv att hon, som Malmös starka kvinna, borde ha en ledande roll i den kommande dokumentären ”Malmö Blodbad”. Och så kommer det förmodligen att bli – men kanske inte riktigt på det sätt som det pompöst självupptagna kommunalrådet (festivaldrottningen) tror. Madam Tyrann kommer nog få det hett om öronen (och halsen) när Malmö Blodbad drar i gång om några veckor. Det pampiga Stortorget mitt i Malmö kanske i framtiden blir känt som Röda Torget.

Stortorget i Malmö på den gamla goda tiden (1950)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Nato über alles

Partyknarkarna

Ragga en hagga