Nu är Magda trött igen

Fredagen den 9 februari vaknade vi till nyheten att Stenevi avgår som språkröv för Miljöpartiet. Tja, hade hon inte lämnat självmant hade hon ju sparkats. Men efter att ha fått en förhandstitt på arbetsmiljöutredningen gällande hennes burdusa ledarstil och toxiska toppstyrning av partikansliet, valde hon att kasta in sin genomsvettiga ekologiska frottéhandduk. En strebers uppgång och fall var därmed fullbordat.

På Sveavägen 68 såg däremot det (S)tora partiet sin chans. Den mediala uppmärksamheten var nu totalt fokuserad på MP och den stackars Stenevis ohälsa. Här fanns ett gyllene tillfälle att smyga ut en för sossarna mindre bekväm nyhet. Dessutom var det fredag eftermiddag och efter Stenevis snopna sorti ville journalistkåren helst av allt bara lämna redaktionerna och ta helg. Det blev bödeln Petter-Niklas, Magdas vasall i Skåne, som fick hålla i yxan och avkunna domen. Riksdagsledamoten och Palestinaaktivisten Jamal El-Hamas uppmanades efter en ”samlad bedömning” att lämna riksdagen. Frågor på det?

För inte alltför längesen stod nämligen en mycket känslosam och mycket arg Magda i riksdagens predikstol, höll En dåres försvarstal och bedyrade att den gode Jamal vigt hela sitt vuxna liv åt att med alla medel bekämpa Hamas. Eller om det nu var tvärtom..?

Nåväl, efter att den ärade riksdagsledamoten fått silkessnöret gjorde han sig oanträffbar. Några dagar senare meddelande han dock i ett brev att han lämnar Socialdemokraterna. Men inte fan avgick Hamas-Hajen från riksdagen, utan han stannar på sin välavlönade post och har numera erhållit ett ”wild card” av talman Norlén. Magda förvandlades till två av de Sju dvärgarna, nämligen Trötter och Gäsper.

En vecka efter turbulensen kring hennes bästisar Stenevi och El-Hamas var Magda trött igen. I en minst sagt bisarr intervju i DN tappade hon fullständigt fokus och började yra om utländska påverkansoperationer, ryska desinformationskampanjer och inhemsk hatpropaganda mot S och dess arga och bittra oppositionsledare. Enligt hittills obekräftade uppgifter lär hon under intervjun varit något rund under fötterna, typ lagom lullig lallare. Helt oombedd började hon nämligen vimsa om den skånske youtubern Herr Jönsson och hans finansiering av sin verksamhet som influencer i Högermarginalen. Hon verkade fly förbannad och mycket frustrerad. Och ja, hon hade foliehatten på sig! Och sen gick mediedrevet och den famösa intervjun blev en Snackis från höger till vänster, fram och tillbaka och hit och dit. Rubrikerna i allsköns medier kan väl bäst sammanfattas så här: ”Magdas magnifika magplask”.

Den lika trötta pressekreteraren Mirjam Kontioproduktiv, som f.ö. medverkande som sidekick vid DN-intervjun, har nu beordrat en desinfektionskampanj på partihögkvarteret å Sveavägen 68. 

Magdas (S)tora blunder

Alltså, nu är frågan huruvida Magda, som är så trött, så trött att hon antagligen ser Rött, kunde somna efter sin smått ikoniska intervju. Därom kunna endast di lärde spekulera… Ekots inrikespolitiska reporter John Blund har sin teori klar: “Alltså, hon gör som vanligt på kvällarna – en halv böj, framstupa sidoläge och sen snark, snark... Möjligen har hon mardrömmar om den nya Huvudmotståndaren, dvs. Verkligheten. I eftertankens kranka blekhet dagen efter kommer hon s.a.s. vara dagen efter. Fast ännu tröttare.” 

Sömntips: Ett gott samvete är den bästa huvudkudden


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Nato über alles

Partyknarkarna

Ragga en hagga